Fietsliefhebbers kiezen voor de Costa Blanca

Biking Costa BlancaDe Costa Blanca is een van de populairste plekken bij fietsliefhebbers, met name bij mountainbikers (MTB). Door het reliëf en de landschappen, is het voor fietsers een genot om langs kustgebieden en door het binnenland te rijden.

Vanwege het klimaat aan de Costa Blanca is het bovendien mogelijk om 365 dagen per jaar met de fiets eropuit te trekken. De hoge temperaturen in de zomer, die ook een gedeelte van de herfst en lente aanhouden, en de aangename temperaturen de rest van het jaar, nodigen uit om dagelijks de fiets te pakken zonder je in de winter heel dik aan te hoeven kleden. En de rest van het jaar kan je van de zon genieten, vaak ook met het excuus om na het sporten nog even een duik in zee te nemen.

IMAGEN_PARQUE_NATURAL_DE_LAS_LAGUNAS_DE_LA_MATA_Y_TORREVIEJA___1_197126371Als je voorkeur uitgaat naar fietsen langs de kust, dan kun je in veel plaatsen, zoals Torrevieja, Guardamar en Orihuela Costa, genieten van kilometerslange fietspaden, die onderling met elkaar in verbinding staan en geheel toegankelijk zijn. En je hoeft je geen zorgen te maken als je geen fiets hebt, want in de buurt bevinden zich meerdere fietsverhuurbedrijven, waar ze je bovendien meer informatie kunnen verstrekken over de belangrijkste fietsroutes. Veel routes hebben een goede bewegwijzering en zijn begaanbaar voor fietsers. Verharde fietsroutes en nabijheid van wegverkeer worden zoveel mogelijk vermeden. Je kunt genieten van landschappen, zoals het natuurpark Parque Natural de las Lagunas de la Mata, de zeedijk Dique de Levante of de kuststrook van Paseo de Cabo Roig. Kenmerkend voor deze gebieden is dat ze zonder enig probleem toegankelijk zijn voor fietsers en bovendien is er dagelijks een grote toestroom van fietsers en wandelaars naar deze geprivilegieerde oorden.

via_verde_almendro_Alcoy_Alcoy_CostaBlanca_ComunidadValenciana_Espana_webEr zijn veel eenvoudige fietsroutes, waar je samen met je gezin van kunt genieten in de directe nabijheid van de natuur. Daarvoor bestaat er een uitgebreid netwerk van wegen en paden – lange en korte trajecten – die Spanje doorkruisen. De Vías Verdes zijn heel bekend: meer dan 2.100 kilometer ongebruikte spoorrails zijn omgebouwd tot fiets- en wandelroutes. De Corredor Verde de Segura is een aanbevolen route aan de Costa Blanca Sur, die je in gezinsverband kunt afleggen. Het betreft een goed aangegeven traject, dat loopt van Orihuela naar Guardamar via wegen en paden grenzend aan de Río Segura. En aan de Costa Blanca Norte zal je verliefd worden op Vía Verde de Serpis. Van Racó del Duc – een van de meest spectaculaire landschappen van Valencia – tot aan de stranden van de Middellandse Zee.

Ben je echter meer geïnteresseerd in mountainbiken, dan zijn de bergachtige gebieden van de Costa Blanca bij uitstek geschikt voor de MTB. In de bergen van Alicante is de verscheidenheid aan reliëf zo groot, dat je zelf de moeilijkheidsgraad kunt bepalen en hier kunnen zowel beginners als gevorderden van genieten.

Aan de Costa Blanca Sur zijn allerlei gebieden om te mountainbike en 90% van alle routes gaan over wegen en paden. Het betreft fietsroutes vanaf onder andere Torrevieja, Guardamar, Rojales en Orihuela waar je unieke landschappen tegenkomt. De Costa Blanca Norte is een ruw en rotsachtig gebied, waardoor de landschappen werkelijk adembenemend zijn. De bergroutes lopen vlak langs de kust en na een aantal min of meer pittige beklimmingen, kan je door de adembenemende uitzichten je baterijen weer opladen. Vanaf Altea, Benidorm of Jávea zijn er onder andere veel interessante routes. Je zult blij zijn met de vele mogelijkheden die de Sierra Cortina, La Sierra Helada, el Morro de Toix en Calpe te bieden hebben.

Salida-2Veel MTB-professionals kiezen voor de kust van Alicante om te trainen in de aanloop naar wedstrijden, die over de hele wereld plaatsvinden. Het is zelfs zo dat hier in januari de Costa Blanca Bike Race gehouden wordt. Dit is een vierdaagse internationale moutainbike-wedstrijd die opgenomen is in de wedstrijdkalender UCI. De route gaat door Benidorm, L´Alfás de Pi, Polop en Finestrat.

 

 

Zoals je ziet, is er grote belangstelling voor wielersport aan de Costa Blanca. Veel woningkopers in Spanje genieten na aankoop van hun huis van het klimaat, het strand en hun grootste hobby: fietsen.

 

Bezoek ons www.medlandspanje.com

Posted in Costa Blanca | Tagged , , , , , , , | Comments Off

Comments are closed.

WONING ZOEKER

ZOEK

U vindt niet wat u zoekt?
Gebruik onze geavanceerde zoekmachine »